Produkter
För barnen
MårbackaPåsk blommor
Våren
HöstblommorJulblommorÖppethållningstiderKartaVår historiaFrågorFörsta sidan

 

Kryddväxter

FRÅN OSS HITTAR DU STORT URVAL LÄCKRA ÖRTER.
DU KAN FAST GRUNDA EN EGEN ÖRTAGÅRD I DIN TRÄDGÅRD ELLER BALKONG.

BASILIKA
Aromatisk ,mycket användbar krydda till sallader, såser, i kött- och tomaträtter. Ettårig.
BASILIKA
  BASILIKA RÖD
Aromatiskt doftande krydda med stora, dekorativa, mörk röda blad. Delikat till tomat, sallader och köttfärser. Ettårig.
BASILIKA RÖD

 

BALKONG-BASILIKA
Har ett dekorativt och klotformigt växtsätt. Mycket finbladig basilika med kraftig smak. Passar utmärkt även till kruka. Ettårig.
BALKONG-BASILIKA
  CITRON-BASILIKA
Aromatisk basilika som ger god citronsmak till sallader, fisk-, tomat- och kötträtter. Bladen kan även användas som te. Ettårig.
CITRON-BASILIKA
 

THAI-BASILIKA
Utmärk krydda med anissmaken, kan användas till orientaliska maträtter. Ettårig.

VILD BASILIKA
Prydlig, aromatisk halvbuske med rosa blommor. Färska eller torkade blad används till fisk- och äggrätter. Te av bladen anses allmänt lugnande och hjärtstärkande. Ettårig.

CITRONMELISS
Krydda har en härlig doft och smak av citron. De färska bladen används till sallader, desserter som garnering. Mångårig.

  VILD BASILIKA
Vild Basilika
     
DRAGON Fransk
Franska dragon ger en fin arom till maten. Den är fylligare och kraftigare i smaken än den ryska dragon.Franska dragonen är väldigt uppskattad i det franska köket. Mångårig.
DRAGON Fransk
  GRÄSLÖK
Lättodlad kryddväxt, som har smala blad med mycket fin arom och mild löksmak. Bladen används färska i sallader, till sill, äggrätter och färskpotatis. Kan även djupfrysas. Mångårig.
GRÄSLÖK

ISOP
Man använder bladen och blomknopparna som kydda till kött, fisk, såser och olika sallader.Kan användas också som kantväxt; doftande blårosa blommor lockar till sig bin och andra insekter. Mångårig.

KORIANDER
En orientalisk krydda som används i curry, indiska rätter. Fröna kan användas som torkad. Ettårig.
KORIANDER

  KORIANDER ”Marino”
En aromatisk sort, som kan användas som persilja. Marino är en baskrydda i det aseatiska köket.Kallas också för bladkoriander eller kinekisk persilja. Ettårig.
KORIANDER ”Marino”

KÖRVEL
Delikat krydda med anissmakande blad. Bladen används färska i sallader och maträtter på samma sätt som persilja. Ettårig.

LAVENDEL
Lavendel har en av växtrikets finaste dofter. Utmärkt kantväxt, blommar med blålila blommor, som lockar till sig fjärilar. Torka och gör egna doftpåsar till linneskåpet. 50 cm hög. Mångårig.

LIBSTICKA
Stor och praktfull kryddväxt. De sellerismakande bladen, stjälkarna och fröna används färska och torkade i soppor och såser. Mångårig.

MEJRAM
Lättodlad och god krydda till pizza och köttfärsrätter. Mångårig.

MYNTA MOJITO
Starkt doftande, aromatisk kryddväxt. Man använder bladen färska eller torkade till te,sallader,såser och som dekoration i efterrätter. Passar upperligt till Mojitodrinken. Mångårig.

  LIBSTICKA
(Libsticka)
     

JORDGUBBSMYNTA
Kryddväxt, som smakar till mynta och har en intensiv jordgubbsdoft.Jordgubbsmyntans arom passar bra till drycker och efterrätter. Lämpar sig bra för odling i balkonglådor och krukor. Mångårig.

Jordgubbsmynta

 

CHOKLADMYNTA
Hållbar, sticklingsförökt korsning, som odlas som andra myntor.Lämpar sig bra för odling i amplar och krukor. Mintchokladens arom passar bra till såser,drycker och efterrätter. Ettårig.

Chokladmynta

OREGANO
Aromatisk, väldoftande och lättodlad kryddväxt. Gröna bladen används till pizza, i tomaträtter, grönsaks- och köttgrytor. Mångårig.

OREGANOTIMJAM
Ört, vars små, runda och mörkgröna blad påminner om oregano. Örten används så som timjam, men smaken är betydligt kraftigare än normal timjam.

PASTAKRYDDA mix
Aromatisk kryddblandning för pastatillredning. Med optimal kombination av rosmarin, timjam och basilika. Mångsidig kryddväxt, som är lätt att använda. Mångårig.

PIZZAKRYDDA mix
Färsk kryddblandning för pizzatillredning. Med optimal kombination av rosmarin, timjam och oregano.Mångsidig kryddväxt, som är lätt att använda. Mångårig.

PERSILJA
Välkänd och populär kryddväxt till matlagning och dekoration. Passar bra till olika grytor och soppor. Man kan skörda bladen långt in på hösten. Kan även djupfrysas. Mångårig.
PERSILJA

 

SLÄTBLADIG PERSILJA
SLÄTBLADIG PERSILJA

     

ROSMARIN
Härlig krydda med aromatiska blad. Passar bra till kött- och potatisrätter, lamm, fågel och vilt. Mångårig.

ROTSELLERI:
utmärkt rotfrukt till soppor och grytor. Lagring i källaren, kan även djupfrysas. Ettårig.

ANANASSALVIA
Örten doftar till ananas och har en söt och delikat smak, som anpassar sig utmärkt till fruktsallader samt andra söta efterrätter. Växten blommar med vackra röda blommor, som kan användas som dekoration.Ettårig.

  ROSMARIN
(Rosmarin)

SALVIA
Vackert blåblommande kryddväxt med silvergröna aromatiska blad.Bladen används färska eller torkade till fågel, lamm och kålrätter. Mångårig.

SELLERI
BLADSELLERI:används färska eller torkade till soppor och grytor. Ettårig.

SPENAT
Nyzeeländsk-sorten kan användas till soppor och äggrätter. Kan även djupfrysas. Man kan skörda bladen långt in på hösten. Ettårig.

SYRA(Blodskräppa)
Dekorativ kryddväxt. Den har gröna blad med klarröda nerver, ger utmärkt färg och smak till sallader. Mångårig.

APELSINTIMJAM
Örten har en kraftig timjamaktig smak och en aromatisk apelsindoft med vackra ljusröda blommor. Örten passar bra för fiskrätter och sallader Mångårig.

  SYRA(Blodskräppa)
(Blodskräppa)
     
TIMJAM
Välkänd och starktdoftande kyddväxt, passar utmärkt till ärtsoppa, all slags fisk, sallader och såser.
V
 

CITRONTIMJAM
Har kraftigt citronsmak , –doft och gulgröna blad. Passar utmärkt till olika fiskrätter och sallader. Kan även användas som marktäckande växt. Mångårig.CITRONTIMJAM

 

CITRONTIMJAM HÄNG
Har kraftigt citronsmak , –doft och gulgröna blad. Passar utmärkt till olika fiskrätter och sallader. Kan odlas både i krukor,rabatter och i amplar.Mångårig.

LAKRITSÖRT
En spännande ny kryddväxt med söt smak av lakrits. Kan används som smaksättare i matlagning, olika dryck och te.
Ettårig.

I början av säsongen är urvalet som bäst; mot slutet av försäljingen minskar sortimentet.