Tuotteet
LapsilleMårsbackaPääsiäiskukat
KevätSyyskukatJoulukukatAukioloajatyhteystiedotPuutarhan taustaKysymyksiäEtusivu

 

Maustekasvit

LAAJASTA YRTTI- JA HYÖTYKASVIVALIKOIMASTAMME VOIT PERUSTAA VAIKKA OMAN YRTTITARHAN. MAUSTEKASVIEN KASVATUS ONNISTUU NIIN OMALLA PIHALLA KUIN PARVEKKEELLAKIN.

VALIKOIMASTAMME LÖYDÄT SEURAAVAT YRTIT:

BASILIKA
Herkullinen mauste tomaatti- ja liharuokiin, koristeellisten lehtien ansiosta mainio lisä erilaisiin salaatteihin.Yksivuotinen.
Basilika
  BASILIKA PUNAINEN
Aromaattinen basilika, jolla on koristeelliset punaiset lehdet. Soveltuu käytettäväksi tomaatti- ja liharuokiin sekä salaatteihin.Yksivuotinen.
Punainen Basilika

 

PARVEKE-BASILIKA
Koristeellinen ja hienolehtinen basilika, jolla on voimakas maku. Sopii hyvin ruukkuviljelyyn terassilla tai parvekkeella. Yksivuotinen.
Parvekebasilika
  SITRUUNA-BASILIKA
Tuoksuva ja monipuolinen basilika, jonka vihreät lehdet antavat erinomaisen sitruunanmaun salaatteihin sekä kala- ja liharuokiin.Lehdet voidaan käyttää myös teehen.Yksivuotinen.
Sitruunabasilika
     

THAI-BASILIKA
Voimakkaan anikselta maustuva yrtti, joka sopii erinomaisesti itämaisiin ruokiin.Yksivuotinen.

VILLIBASILIKA
Voimakaskasvuinen koristeellinen basilika, joka kukkii vaaleanpunaisilla kukilla. Yrtin lehtiä voi käyttää joko tuoreina että kuivattuina erilaisiin kala- ja munaruokiin. Villibasilikan lehdistä valmistetulla teellä on rauhoittava ja sydäntä vahvistava vaikutus. Yksivuotinen.

IISOPPI
Iisopin nuoria lehtiä ja nuppuja käytetään maustamaan lihaa, kalaa, kastikkeita ja salaatteja. Käytetään myös reunakasvina ; tuoksuvat siniroosat kukat houkuttelevat luokseen mehiläisiä ja hyönteisiä. Monivuotinen.

 

Villi basilika
(Villibasilika)

KIRVELI
Kirveli on herkullinen mausteyrtti, jonka lehdissä on mieto aniksen maku. Lehdet leikataan tuoreina salaattien ja ruokien mausteeksi persiljan tavoin.Yksivuotinen.

KORIANTERI
Aromaattinen itämainen mauste, jota käytetään mm. intialaisissa curry-ruuissa. Siemenet voi käyttää kuivattuina.Yksivuotinen.
Korianteri

  KORIANTERI ”MARINO”
Aromaattinen lajike, jota käytetään persiljan tavoin. Itämaisen keittiön perusmausteita. Kutsutaan myös lehtikorianteriksi tai kiinalaiseksi persiljaksi.
Yksivuotinen.

Koriander Marino

LAVENTELI
Huumaavasti tuoksuvaa laventelia käytetään liinavaatteiden sekaan hajusteeksi. Sopii myös reunakasviksi, korkeus n.50 cm. Kukkii sinisenvioletein tuoksuvin kukin, jotka houkuttelevat perhosia.Yksivuotinen.

LIPSTIKKA
Kookas ja komealehtinen maustekasvi. Sellerinmakuisia lehtiä, varsia ja siemeniä käytetään tuoreina tai kuivattuina keittoihin ja kastikkeisiin. Monivuotinen.

MEIRAMI
Helppo kasvatettava ja maukas yrtti, joka sopii erinomaisesti pizzaan sekä jauheliharuokiin. Yksivuotinen, mutta voi talvehtia suojaisilla paikoilla.

 

Lipstikka
(Lipstikka)

MINTTU MOJITO
Voimakkaasti tuoksuva, aromaattinen maustekasvi. Lehdet käytetään tuoreina tai kuivattuina mm. teehen, salaatteihin, kastikkeisiin sekä koristeeksi jälkiruokiin.
Käytetään nimensä mukaisesti Mojito-juomaan. Monivuotinen.

MANSIKKAMINTTU
Maistuu mintulta ja tuoksuu mansikalta. Mansikkamintun ihana mansikkainen tuoksu kulkeutuu sieraimiin, kun lehtiä vähän hipaisee. Mansikkainen aromi sopii hyvin jälkiruokiin ja juomiin. Minttuja voi kasvattaa myös parvekelaatikossa tai ruukussa.Monivuotinen.
Mansikkaminttu

 

SUKLAAMINTTU
Kestävä, pistokaslisätty risteytys viljely kuten muilla mintuilla, viihtyy sekä amppeleissa että ruukuissa. Minttusuklaan aromikas maku sopii hyvin kastikkeisiin, jälkiruokiin ja juomiin.Yksivuotinen.Suklaaminttu

OREGANO
Aromaattinen, hyväntuoksuinen ja helppo maustekasvi. Sopii hyvin mm. pizzoihin, tomaatti-, vihannes- ja liharuokiin. Monivuotinen.

OREGANOTIMJAMI
Yrtti, jonka pienet ja pyöreät tummanvihreät lehdet muistuttavat oreganon lehtiä. Yrttiä käytetään timjamin tavoin, mutta maku on huomattavasti voimakkaampi kuin tavallisella timjamilla.

Pizzamauste mix
Raikas mausteseos pitsalle; rosmariinin, timjamin ja oreganon yhdistelmä. Monipuolinen ja helppokäyttöinen maustekasvi. Monivuotinen.

PASTAMAUSTE mix
Aromikas mausteseos pastalle; basilikan, timjamin ja oreganon yhdistelmä. Monipuolinen ja helppokäyttöinen maustekasvi. Monivuotinen.

PERSILJA
Tunnettu ja suosittu maustekasvi ruuan mausteeksi ja koristeeksi. Sopii hyvin erilaisiin pataruokiin sekä keittoihin. Lehtiä voidaan korjata talteen myöhään syksyyn asti. Voidaan myös pakastaa. Kaksivuotinen.
Persilja

 

SILEÄLEHTINEN PERSILJA
Sileälehtinen Persilja

     
PINAATTI
Uuden-Seelannin pinaattia käytetään keittoihin ja munaruokiin. Voidaan pakastaa. Sadonkorjuuta voidaan jatkaa pakkasiin saakka. Yksivuotinen.
     
RAKUUNA ranskalainen
Ranskalaisen rakuunan hieno aromi korostaa ruokien perusmakua peittämättä sitä. Maultaan täyteläisempi ja voimakkaampi kuin venäläinen rakuuna.
Yrttiä pidetään ranskalaisen keittiön aidoimpana mausteena. Monivuotinen.
Ranskalainen Rakuuna
 

ROSMARIINI
Hienostunut mauste,jolla on aromaattiset lehdet.Sopii erinomaisesti liharuokiin,peruna-, lammas-,lintu- sekä riistaruokiin. Monivuotinen.
Rosmariini

     

RUOHOSIPULI
Helppohoitoinen maustekasvi, jolla on hieno aromi ja mieto sipulinmaku. Lehtiä käytetään tuoreina salaatteihin, silliin, munaruokiin sekä uusien perunoiden kera. Sopii myös pakastukseen. Monivuotinen.

ANANASSALVIA
Yrtti tuoksuu ananakselle ja maku on makea ja aromikas, sopii erinomaisesti hedelmäsalaatteihin ja muihin makeisiin jälkiruokiin. Yrtin kauniin punaiset kukat soveltuu hyvin koristeeksi.Yksivuotinen.

SALVIA
Kaunis sinikukkainen maustekasvi. Hopeanvihreät aromaattiset lehdet sopivat tuoreina tai kuivattuina lintu-, lammas- ja kaaliruokiin. Monivuotinen.

 

Ruohosipuli
(Ruohosipuli)

SELLERI
JUURISELLERI: maukas juures keittoihin ja pataruokiin. Varastoidaan kellarissa, voidaan pakastaa.Yksivuotinen.

LEHTISELLERI: lehdet käytetään kuivattuina tai tuoreena mausteeksi erilaisiin keittoihin ja pataruokiin.Yksivuotinen.

SITRUUNAMELISSA
Kestävä ja voimakaskasvuinen yrtti, jonka sitruunantuoksuiset lehdet sopivat sekä ruuanlaittoon että jälkiruokien koristeeksi. Monivuotinen.

APPELSIINITIMJAMI
Ihastuttavan appelsiinin tuoksuiset lehdet, kauniit vaaleanpunaiset kukat ja voimakas timjamin maku. Appelsiinitimjami sopii erinomaisesti esim. kalaruokien ja salaattien kanssa mutta tämän yrtin kanssa vain mielikuvitus on rajana. Monivuotinen.

TIMJAMI
Tunnettu voimakastuoksuinen yrtti, joka sopii erinomaisesti hernekeittoon, kalaruokiin sekä salaatteihin ja kastikkeisiin. Monivuotinen.
Timjami

 

SITRUUNATIMJAMI
Voimakkaasti sitruunalle tuoksuva ja maistuva yrtti, jonka lehdet ovat keltavihreät. Sopii hyvin erilaisiin kalaruokiin sekä salaatteihin.Soveltuu hyvin myös maanpeittokasviksi. Monivuotinen.
Sitruunatimjami

SITRUUNATIMJAMI RIIPPUVA
Voimakkaasti sitruunalle tuoksuva ja maistuva yrtti, jonka lehdet ovat keltavihreät. Sopii hyvin erilaisiin kalaruokiin sekä salaatteihin.Rennon kasvutapansa ansiosta soveltuu
sekä ruukku- että amppeliviljelyyn. Monivuotinen.

VIINISUOLAHEINÄ (Punahierakka)
Koristeellinen yrtti, jonka raikkaan vihreät lehdet punaisilla lehtiruodeilla antavat erinomaisesti väriä ja makua salaatteihin. Monivuotinen.
Viinisuolaheinä

LAKRITSIYRTTI
Jännittävä uusi maustekasvi, jonka maku on makean lakritsainen. Käytetään erilaisten ruokien, juomien ja teen maustamiseen. Yksivuotinen.

 

Kausiluonteisuuden vuoksi taimia on rajoitettu määrä, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.