Tuotteet
LapsilleMårsbackaPääsiäiskukat
KevätSyyskukatJoulukukatAukioloajatyhteystiedotPuutarhan taustaKysymyksiäEtusivu

 

Vihannekset

Tomaatin- ja Kurkuntaimet

Paprikan- ja Chilintaimet

Kurpitsan- ja Kaalintaimet

Lisäksi: Ananaskirsikka, Hunajameloni, Munakoiso, Maissi ja Vesimeloni

Sipulit

KASVIHUONE- JA AVOMAATOMAATTI

KASVIHUONETOMAATTI
Mecano

Kasvihuone Ingar

Harrastelijoiden suosima kestävä ja runsassatoinen lajike. Hedelmät punaiset, keskikokoiset, maultaan hyvänmakuiset ja makeat. Sopii parhaiten kasvihuoneviljelyyn. Viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Taimi tarvitsee tukea. Lehtihankoihin kasvavat ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukka-terttuja kevyesti , saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti.Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

AVOMAATOMAATTI
Tanskan Vienti

Avomaatomaatti Tanskan Vienti

Vanha suosittu lajike. Tunnetaan myös nimellä ”Bonner Beste”. Voidaan kasvattaa avomaalla tai kasvihuoneessa. Viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Taimi tarvitsee tukea. Lehtihankoihin kasvavat ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti , saat runsaamman sadon.Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

     

KASVIHUONETOMAATTI
Golden Sunrise

Kullankeltaiset, keskikokoiset, erittäin maukkaat ja aromikkaat hedelmät. Melko aikainen. Sopii parhaiten kasvihuoneviljelyyn. Viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Taimi tarvitsee tukea. Lehtihankoihin kasvavat ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti , saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensim-mäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

PIHVITOMAATTI
Marmande

PIHVITOMAATTI Marmande

Marmande on suuri ja mehukas pihvitomaatti, jonka maku on täyteläisen makea. Tomaatin muoto ja väri on kaunis. Kasvatetaan kasvihuoneessa tai ulkona suojaisessa paikassa. Taimi tarvitsee tukea.Lehtihankoihin kasvavat ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

     

PIHVITOMAATTI
'Marmandino One' F1

mamandino one

Maukas 7-9 cm kokoinen pihvitomaatti vihreine harjanteineen. Ravinteikas,
läpäisevä maa, suojaisa paikka. Kastele säännöllisesti. Taimi tarvitsee tuen. Poista
lehtihankojen ”varkaat”. Ravistele kukkia kevyesti, sato runsastuu. Korjaa satoa
vähitellen. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

 

     

KIRSIKKATOMAATIT Kasvihuoneeseen ja avomaalle

     

Chocolate Cherry

KIRSIKKATOMAATTI Chocolate Cherry

Satoisa ja aikainen lajike kasvihuone- tai ulkokasvatukseen suojaiseen paikkaan. Tuottaa pieniä ja makeita tomaatteja, joissa suklaaruskeita juovia. Ravinteikkaaseen ja läpäisevään maahan tai suureen ruukkuun. Tarvitsee tuen. Lehtihankojen versot ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

Gardener`s Delight

KIRSIKKATOMAATTI Gardener`s Delight

Suosittu lajike monissa maissa. Sopii kasvihuoneeseen tai ulos suojaiseen paikkaan. Tuottaa runsaan sadon erittäin maukkaita tomaatteja. Ravinteikkaaseen ja läpäisevään maahan. Tarvitsee tuen. Lehtihankojen versot ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

     

Sweet Million

KIRSIKKATOMAATTI Sweet Million

Eniten viljelty harrastelijalajike. Tämä runsassatoinen ja aikainen lajike sopii hyvin kasvihuoneeseen tai ulos suojaiseen paikkaan. Ravinteikkaaseen ja läpäisevään maahan. Tarvitsee tuen. Lehtihankojen versot ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa. 

Orange Berry

Orange Berry

Testien mukaan maailman makein tomaattilajike! Kasvatetaan kasvihuoneessa tai ulkona suojaisessa paikassa. Tuottaa runsaasti ohutkuorisia ja mehukkaita oransseja tomaatteja. Ravinteikkaaseen ja läpäisevään maahan. Tarvitsee tuen. Lehtihankojen versot ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

Iidi

KIRSIKKATOMAATTI Iidi

Tuottaa runsaasti raikkaita keltaisia tomaatteja, jopa 120 tomaattia samassa tertussa! Kasvatetaan kasvihuoneessa tai ulkona suojaisessa paikassa. Ravinteikkaaseen ja läpäisevään maahan. Tarvitsee tuen. Lehtihankojen versot ”varkaat” poistetaan. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

 

     

PENSASTOMAATIT

     

Evita

Evita

Pienet kirsikanpunaiset sydämenmuotoiset hedelmät. Erittäin makea pensastomaatti. Runsassatoinen. Pensastyyppinen, varkaita ei poisteta. Sopii myös ruukkukasvatukseen. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme lehteä viikossa.

 

Keltainen Balkoni yellow

PENSASTOMAATTI Keltainen Balkoni yellow

Erittäin makea pensastomaatti. Runsassatoinen.Pensastyyppinen, varkaita ei poisteta. Sopii myös ruukkukasvatukseen.Ei tarvitse tukea. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme lehteä viikossa.

     

Punainen Totem

PENSASTOMAATTI Punainen Totem

Satoisa, matala ja tiiviskasvuinen lajike. Pensastyyppinen, varkaita ei poisteta. Sopii myös ruukkukasvatukseen.Ei tarvitse tukea. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme lehteä viikossa.

   
     

AMPPELITOMAATIT

     

Punainen Tumbling Red

AMPPELITOMAATTI Punainen Tumbling Red

Pitkät versot täynnä makeita punaisia hedelmiä. Hedelmän halkaisija 2-4 cm. Soveltuu sekä kasvihuoneeseen että avomaalle; suuriin ruukkuihin ja amppeleihin. Hedelmiä kypsyy koko kesän ajan. Varkaita ei poisteta. Kastele ja lannoita säännöllisesti. . Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme lehteä viikossa.

 

Keltainen Tumbling Yellow

AMPPELITOMAATTI Keltainen Tumbling Yellow

Pitkät versot täynnä makeita keltaisia hedelmiä. Hedelmän halkaisija 2-4 cm. Soveltuu sekä kasvihuoneeseen että avomaalle; suuriin ruukkuihin ja amppeleihin. Hedelmiä kypsyy koko kesän ajan. Varkaita ei poisteta. Kastele ja lannoita säännöllisesti. . Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme lehteä viikossa.

     

ERIKOISTOMAATIT

     
PÄÄRYNÄTOMAATTI
Keltainen Yellow Pearshaped

PÄÄRYNÄTOMAATTI Keltainen Yellow Pearshaped

Päärynänmuotoinen, maukas tomaatti. Harrastajien keskuudessa puhutaan ”karkkitomaatista”. Ohutkuorinen ja hyvin vanha 1600-luvulta periytynyt lajike. Sopii sekä kasvihuoneeseen että avomaalle. Viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Tarvitsee tukea, poista lehtihankojen ” varkaat ”. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, niin saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

 

LUUMUTOMAATTI
Olivade

LUUMUTOMAATTI Olivade

Olivade on ihanan ”ruokaisa” tomaattilajike, joka tuottaa suuria luumunmuotoisia tomaatteja. Sopii sekä kasvihuoneeseen että avomaalle. Viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa. Tarvitsee tukea, poista lehtihankojen ” varkaat ”. Ravistele kukkaterttuja kevyesti, niin saat runsaamman sadon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Kun ensimmäinen tomaatti alkaa kypsyä, poistetaan kolme alinta lehteä viikossa.

     
KURKUT    
     

AVOMAANKURKKU
”Carine”

AVOMAANKURKKU ”Wilma”

Nopeakasvuinen ja helppohoitoinen avomaankurkkulajike. Tuottaa tummanvihreitä pieniä hedelmiä. Itsepölytteinen. Korjaa satoa vähitellen. Sopii erinomaisesti sekä säilöntään että tuorekäyttöön. Sopii myös kasvihuoneviljelyyn. Viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

KASVIHUONEKURKKU
”Torreon”

KASVIHUONEKURKKU ”Torreon”

Kasvihuonekurkku, jolla on hyvä tautiensietokyky. Itsepölytteinen. Tuottaa runsaasti n.15-20 cm pitkiä kurkkuja. Korjaa satoa usein, älä anna kurkkujen kasvaa liian suuriksi. Viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Tue taimet ja latvo kun taimi lähestyy kattoa. Latvo aikaisemmin, jos sivuversot eivät kehity. Latvo sivuversot, kun hedelmät ovat kehittyneet lehtihankoihin.

   

PAPRIKAT

     

PAPRIKA
”California Wonder”

PAPRIKA ”California Wonder”

Tunnettu ja maukas paprikalajike, joka tuottaa joko punaisia tai vihreitä paprikoita. Viljely kasvihuoneessa tai ulkona lämpimällä seinustalla.

 

PAPRIKA
”Lipari ”

PAPRIKA ”Lipari ”

Makean aromikkaat, pitkänmalliset ja suippokärkiset hedelmät.Hedelmät kypsyvät kirkkaanpunaisiksi ja kuori on paksu ja lihaisa. Viljely kasvihuoneessa tai ulkona lämpimällä seinustalla.

     

Paprika "Fitness Orange"

Paprika `Fitness Orange`

Pienet, oranssit 7-9 cm pitkät paprikat ovat makeita ja mehukkaita. Muutamat siemenet ovat hedelmän yläosassa, joten paprikat voidaan syödä suoraan pensaasta, puhdistamatta pois siemeniä. Viljellään kasvihuoneessa tai ruukussa, suojaisessa, aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa.

 

Paprika "Fitness Red"

Paprika `Fitness Red`

Pienet, punaiset 7-9 cm pitkät paprikat ovat makeita ja mehukkaita. Muutamat siemenet ovat hedelmän yläosassa, joten paprikat voidaan syödä suoraan pensaasta, puhdistamatta pois siemeniä. Viljellään kasvihuoneessa tai ruukussa, suojaisessa, aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa.

     

CHILIPAPRIKAT

     

"Chiluacle Negro"

Chilipaprika `Chiluacle Negro`

Helppo chilipaprikalajike kasvatettavaksi. Käytetään paljon kuivattuna meksikolaisessa keittiössä. Herkullinen patoihin ja kastikkeisiin. Tuottaa runsaasti kohtalaisen tulisia hedelmiä. Poista tuliset siemenet ennen nauttimista. Käytä veistä ja pese kädet hyvin käsittelyn jälkeen. Viihtyy ruukussa terassilla tai kasvihuoneessa.

 

”De Cayenne”

CHILIPAPRIKA ”De Cayenne”

Tulinen ja monikäyttöinen chili. Erittäin vitamiinipitoinen. Käytä tuoreena ruokien maustamiseen tai kuivata ja käytä jauheena ruuanlaitossa. Kasvihuoneeseen tai aurinkoiselle seinustalle.

     

”Early Jalapeno”

CHILIPAPRIKA ”Early Jalapeno”

Tulinen chilipaprika, jota käytetään tuoreena, säilöttynä, kuivattuna ja keitettynä. Kypsyy punaiseksi, voi käyttää vihreänä. Kasvihuoneeseen tai aurinkoiselle seinustalle.

 

”Habanero”

CHILIPAPRIKA ”Habanero”

Tulinen habanero. Kypsyessään hedelmät muuttuvat vihreästä oranssiksi. Hedelmät ovat 3-5 cm pitkiä. Kasvihuoneeseen tai
aurinkoiselle seinustalle.

     

"Lombardo"

Chilipaprika `Lombardo `

Mieto, maukas ja aromaattisen makeahko maku. Hoikat hedelmät, pituus n. 12-16 cm, raakoina vaaleanvihreät ja punaiset kypsyttyään. Voidaan korjata halutun kypsinä. Viljellään kasvihuoneessa tai ruukussa, suojaisessa, aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa.

 

 

    

KURPITSAT

     

KESÄKURPITSA vihreä
”Diamant

KESÄKURPITSA vihreä ”Diamant”

Helppohoitoinen ja satoisa vihannes, joka tuottaa vihreitä herkullisia kesäkurpitsoja. Käytetään tuoreena kurkun tavoin,ruuanlaittoon ja säilöntään. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

  KESÄKURPITSA keltainen
”Gold Rush

KESÄKURPITSA keltainen ”Gold Rush”

Helppohoitoinen ja satoisa vihannes, joka tuottaa keltaisia herkullisia kesäkurpitsoja. Käytetään tuoreena kurkun tavoin,ruuanlaittoon ja säilöntään. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

KORISTEKURPITSA
”Crowns of Thorn

KORISTEKURPITSA ”Crowns of Thorn”

Hauska ja nopeakasvuinen koristekurpitsa. Pitkät versot kasvatetaan säleikköön tai maata pitkin. Keltaisista kukista kasvaa monenvärisiä ”kruunumaisia” kurpitsoja. Voidaan syödä; kasvatetaan lähinnä koristekäyttöön. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

JÄTTIKURPITSA

JÄTTIKURPITSA

Suurikokoinen ja nopeakasvuinen kurpitsa. Pyöreät isot keltaiset kurpitsat.Sopivat puolikypsänä säilöntään.Varastoitavat kurpitsat oltava kypsiä korjattaessa. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

JÄTTILÄISKURPITSA
”Jack O`lantern”

Jättiläiskurpitsa

Perinteinen kurpitsa Halloween-juhliin. Sopivankokoinen luomaan ”kauhistuttavat” kasvot. Hedelmät voivat kasvaa jopa 8 kg painoiseksi. Ne sopivat erinomaisesti myös jälkiruokiin ja keittoihin. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

SPAGETTIKURPITSA
”Vegetable Spagetti”

SPAGETTIKURPITSA ”Vegetable Spagetti”

Jännittävä keltahedelmäinen kurpitsa, jonka hedelmäliha muistuttaa spagettia.Keitetään kokonaisena n. 15 minuuttia, sen jälkeen hedelmäliha koverretaan esiin ja syödään spagetin tavoin.Voidaan varastoida raakana viileässä 1-2 kuukautta. Viihtyy lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

KAALIT

     

KERÄKAALI Myohäinen
”Glory of Enkhuizen”

KERÄKAALI Myohäinen ”Glory of Enkhuizen”

Lajikkeella suuret jopa 3 kiloiset pyöreät kerät, jotka korjataan 3 kuukauden kuluttua istutuksesta. Maukas talvikaali, jonka kerät voidaan myös varastoida. Viihtyy hieman savipitoisessa, runsasmultaisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

KUKKAKAALI
”Snowball”

Kukkakaali Snowball

Hieno ja varhainen kesälajike. Sadoksi saadaan kiinteitä valkoisia keriä. Nautitaan tuoreena salaateissa tai varhaisvihanneksena. Voidaan pakastaa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

KYSSÄKAALI
”White Vienna”

KYSSÄKAALI ”White Vienna”

Rapea erikoisuus kaalikasvien suvussa. Syötävä osa on vaaleanvihreä maanpinnalle kohoava turvonnut varsi. Korjaa sato kun mukuloiden koko on n. 6-9-cm. Viihtyy parhaiten runsasravinteisessa, kosteassa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

LANTTU
”Globus”

LANTTU ”Globus”

Todella ravinnepitoinen kasvi, jota käytetään mm. pataruokiin, gratinointiin ja wokkiruokiin.Tuottaa satoa 3 kuukauden kuluttua kylvöstä.Talvivarastointiin tarkoitetut lantut kylvetään myöhään ja korjataan viimeisinä. Viihtyy läpäisevällä, kosteutensa säilyttävällä maalla. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     
LEHTIKAALI
”Half Tall”

LEHTIKAALI ”Half Tall”

Lehtikaali on kestävin ja helppohoitoisin kaalilajike. Sisältää eniten vitamiineja sekä hivenaineita. Satoa korjataan vähitellen, kesän ja syksyn aikana. Maku on parhaimmillaan muutaman pakkasyön jälkeen. Viihtyy hieman savipitoisessa, runsasmultaisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

LEHTIKAALI
"Lord Kale"

Lehtikaali "Lord Kale"

Punaruotinen lehtikaali, jonka sato korjataan 'baby leaf' in tavoin. Makeat lehdet sopivat erinomaisesti mm aamiaisleivälle. Voidaan korjata myös suurina lehtinä. Viihtyy savipitoisesssa, runsasmultaisessa ja läpäisevässä maassa. Kasvupaikan suhteen vaatimaton.

     

LEHTIKAALI
Micro Leaf "Jagallo Nero"

Lehtikaali Micro Leaf "Jagallo Nero"

Micro Leaf tarkoittaa pieniä lehtiä, joita voi helposti ja nopeasti kasvattaa keittiön ikkunalla. Kun sato syödään heti pieninä lehtinä, ovat vitamiinit taatusti tallella. Lisäksi lehdet maistuvat herkullisilta! Lehtikaali on oikea superlajike. Se on täynnä antioksidantteja, C- ja E-vitamiineja. Jagallo Nero -lajikkeen lehdet ovat rapeita ja sävyltään sinivihreitä, ja niissä on mieto kaalin maku. Sitä voi viljellä sisällä vuoden ympäri ja käyttää viimeisenä silauksena salaateissa.

 

NAURIS
”Golden Ball”

NAURIS ”Golden Ball”

Herkullinen ja nopeakasvuinen kaalikasvi, jota käytetään lantun tavoin, voi syödä myös tuoreena. Tuottaa litteänpyöreitä keltaisia ja makeita mukuloita. viihtyy useilla mailla, varsinkin savimailla. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

PARSAKAALI
”Calabrese”

PARSAKAALI ”Calabrese”

Erinomainen parsakaali, joka tuottaa pitkään ja runsaasti pieniä pehmeänrapeita parsakaaleja. Viihtyy parhaiten savisessa, multavassa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

PINAATTIKIINANKAALI
Micro Leaf "Red Wizard"

Pinaattikiinankaali Micro Leaf 'Red Wizard'

Micro Leaf tarkoittaa pieniä lehtiä, joita voi helposti ja nopeasti kasvattaa keittiön ikkunalla. Kun sato syödään heti pieninä lehtinä, ovat vitamiinit taatusti tallella. Lisäksi lehdet maistuvat herkullisilta! 'Red Wizard' -lajikkeen taipuisat lehdet ovat kauniin punaisia. Lisää muutama lehti vaikkapa raikkaan nuudelisalaatin tai paistetun kalan päälle. Leikkaa ensimmäisen lehtiparin yläpuolelta, niin kasvi tuottaa uusia lehtiä syötäväksi.

     

RUUSUKAALI
”Long Island”

RUUSUKAALI ”Long Island”

Erittäin, maukas satoisa kaalikasvi, jolla pienet kerät varressa. Kasvaa pitkälle myöhäissyksyyn, jolloin sato korjataan. Maku on parhaimmillaan muutaman pakkasyön jälkeen. Viihtyy hieman savipitoisessa, runsasmultaisessa ja läpäisevässä maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

 

   

LISÄKSI:

     

ANANASKIRSIKKA

ANANASKIRSIKKA

on kirsikan kokoinen keltainen marja, jota ympyröi hento vaaleankeltainen verholehdistä muodostunut kotelo. Kypsänä ananaskirsikka muuttuu oranssin väriseksi.Erinomainen salaatteissa ja jälkiruokien koristeena. Soveltuu parhaiten kasvihuoneviljelyyn. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

HUNAJAMELONI
”Agora”

HUNAJAMELONI ”Agora”

Satoisa ja makea lajike kasvihuoneeseen. Sisältä oranssit hedelmät alkavat tuoksua kypsyessään. Sadonkorjuu syyskuussa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

MUNAKOISO
”Black Beauty”

MUNAKOISO ”Black Beauty”

Viljelyvarma lajike, jolla on isot soikeat liilaan vivahtavan mustat hedelmät.Soveltuu kasvihuoneeseen tai ulos suojaiselle paikalle. Erinomainen lisä kasvisruokiin. Vaatii tuen. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

SOKERIMAISSI
”Early King”

SOKERIMAISSI ”Early King”

Satoisa ja makea maissilajike, joka soveltuu sekä kasvihuoneeseen tai avomaalle suojaiseen paikkaan. Satoa alkaa kypsyä elokuun alussa. Erinomainen grillattuna , sopii myös pakastukseen. Vaatii tuen. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

VESIMELONI
”Sugar Baby”

VESIMELONI ”Sugar Baby”

Herkullinen ja todella varhainen lajike. Hedelmäliha punainen ja kuori vihreä, kasvaa n.2-3 kg painoiseksi.Kasvatetaan kasvihuoneessa tai penkissä. Jätä ainoastaan pari hedelmää per taimi. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

   
   

SIPULIT

     

JÄTTISIPULI
”Kelsea”

JÄTTISIPULI ”Kelsea”

Lajike on saanut useaan kertaan maininnan Maailman suurin sipuli! Jättisipuli on maultaan mieto ja miellyttävän makuinen, erinomainen salaateissa. Korjaa satoa harventamalla. Viihtyy runsasmultaisessa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

KELTASIPULI
”Stuttgarter Riesen”

KELTASIPULI ”Stuttgarter Riesen”

Satoisa sipuli keittiön moniin tarpeisiin.Ensiksi nautitaan sen hennoista varsista, sitten miedoista varhaissipuleista ja syksyllä maukkaasta vihanneksesta.Kun naatti kuihtuu, anna lehtien kuivua, korjaa sato ja varastoi sipulit kuivina. Viihtyy runsasmultaisessa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

PUNASIPULI
”Red Baron”

UNASIPULI” Red Baron”

Punasipuli on keltasipulin punakuorinen muunnos.Se on maultaan miedompi kuin keltasipuli, sopii erinomaisesti keittojen ja liemien maustamiseen. Kaunis ulkonäkö puolestaan ohjaa käyttämään punasipulia raakana salaateissa. Viihtyy runsasmultaisessa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

 

PURJOSIPULI
”Swiss Giant”

URJOSIPULI ”Swiss Giant”

Purjosipuli on monikäyttöinen ja helppohoitoinen vihannes. Voidaan kasvattaa pitkälle syksyyn, sato korjataan kuitenkin ennen maan jäätymistä. Multaa taimet, näin valkoinen osa kasvaa pidemmäksi. Viihtyy runsasmultaisessa ja kalkkipitoisessa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

     

VALKOSIPULI
”Casa Blanca”

VALKOSIPULI ”Casa Blanca”

Valkosipuli on tunnetusti erittäin terveellinen. Valkosipulin kynnet erotellaan ja istutetaan joko myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä .Istuta valkosipulin kynnet 15 cm:n välein n. 6 cm syvyyteen. Keväällä istutetut kynnet ovat valmiita joko saman vuoden syksyllä tai seuraavana keväänä; riippuen lannoituksen määrästä. Syksyllä istutetut ovat valmiita seuraavana syksynä.Viihtyy runsasmultaisessa ja kalkkipitoisessa maassa. Kastele ja lannoita säännöllisesti.

   
     

Kausiluonteisuuden vuoksi taimia on rajoitettu määrä,
joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.